Lähijakso 1

Teema: Lähiluonnossa seikkaillen

Koulutuksessa opitaan suunnittelemaan ja toteuttamaan käytännössä turvallinen, seikkailu-ja elämyspedagogiikan sekä toiminnallisen oppimisen menetelmiä hyödyntävä, koulun lähiluonnossa ja -ympäristössä toteutettava kokonaisuus.

Osiossa painottuu sosioemotionaalisten taitojen tukemisen ja yhteisöllisyyden edistämisen rinnalla lasten ja nuorten luontosuhteen ja ympäristötoimijuuden vahvistaminen. Omakohtaisen luontosuhteen muodostumisella on keskeinen merkitys kestävälle elämäntavalle ja siihen liittyvä toimijuuden vahvistuminen tukee myös hyvinvointia.

Suosittelemme osallistumaan johdantowebinaareihin ennen tähän koulutukseen osallistumista, mutta voit halutessasi osallistua vain tähän yhteen koulutusosioon. Koulutus toteutetaan samansisältöisena kolmessa eri nuorisokeskuksessa, joista voit valita sinulle parhaiten sopivan ajankohdan ja sijainnin. Koulutus sisältää lähijakson nuorisokeskuksessa sekä itsenäisiä tehtäviä. Lähijaksolla koulutettavat työtavat ja esimerkit linkitetään opetussuunnitelman perusteisiin, ja koulutus antaa valmiuksia erityisesti monialaisten opintokokonaisuuksien suunnitteluun.

LÄHIJAKSOJEN AJANKOHDAT JA TOTEUTUSPAIKAT:

Pe-la 14.4.-15.4.2023 Nuorisokeskus Villa Elba

Pe-la 21.-22.4.2023 Nuorisokeskus Marttinen

Ma-ti 24.-25.4.2023 Nuorisokeskus Anjala

Ilmoittaudu huhtikuun 2023 lähijaksolle valitsemaasi nuorisokeskukseen